“Het regent zonnestralen”

Stichting Warm Bad is opgericht voor geestelijk zieke mensen die het verdienen om zich te wanen in een ‘warm bad’, een prettige en aangename ruimte waar ze zich veilig voel om te kunnen ontspannen. De zintuigen voelen, ruiken, proeven, horen en zien worden geprikkeld op een aangename manier of juist ontzien, om tot ontspanning te komen. Help mee om een warm bad voor geestelijk zieke mensen te faciliteren zodat ze zich geliefd voelen, kunnen ontspannen en het ten goede komt van hun geestelijke gezondheid zodat ze weer terug kunnen komen in hun kracht. Ieder mens wilt zich geliefd voelen, warmte ervaren. Een gebaar recht uit het hart is meer dan duizend woorden.

Alleen degene die echt om je geven, kunnen je horen wanneer je stil bent.

anoniem

Als ik zeg: “ik ben okey”. Dan wil ik dat iemand me aankijkt, me vasthoudt en zegt: “Het is okey om niet okey te zijn”.

anoniem

“Waarom zei je niets?”

Niemand vroeg er naar.

anoniem

Allereerst wil ik je bedanken voor je bezoek aan deze pagina. Mijn naam is Jeannette Smelt. Graag neem ik je mee in mijn verhaal hoe Warm Bad is ontstaan.

Beeld je eens in hoe je mooiste leven er uit ziet. Hoe ziet jouw mooiste leven er dan uit? Wat doe je en wie ben je? Ieder mens is instaat om met voldoende wilskracht en doorzettingsvermogen zijn dromen na te leven. Met uitzondering van een specifieke groep: mensen met een psychische aandoening. Maar wist je ook dat steeds meer mensen in meerdere en mindere mate lijden aan een psychische aandoening. Helaas zijn ze hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Denk aan Depressie, dementie, Parkinson, PDD-NOS, Posttramatische, stress stoornis, schizofrenie etc etc.  Mensen die lijden aan een psychische aandoening zet niet alleen jouw leven op z’n kop, maar ook dat van je omgeving. Wie ken jij uit je omgeving die beperkt wordt door een geestelijke ziekte?

Mijn moeder lijdt aan schizofrenie en heeft last van psychoses. Er gaan soms dagen voorbij dat haar gedachtes de werkelijkheid nauwelijks aanraken. Wie neemt je dan nog serieus!? Nou, ik! Ik kom op voor mijn moeder en geef haar een stem. In vele gevallen zijn vrienden en familie niet meer in beeld. Ze vereenzamen, vervreemden van de maatschappij en glijden steeds verder af.

Give a voice to mental ill people

Onlangs heb ik een filmpje opgenomen voor de Professional Triatletes Organisation met mijn persoonlijke verhaal te vertellen over ‘wat sport voor mij betekent’ en ‘hoe het mijn leven heeft veranderd’. Er valt veel over te vertellen. Sport is zo met mijn leven verweven dat ik haast niet om de essentie van het verhaal kan. Het was altijd mijn droom om een professioneel atleet te zijn. Met sport bleef ik in beweging en kon ik voor even ontsnappen uit deze gekke wereld. Het hielp mij altijd om weer terug bij mezelf te komen, in mijn kracht. Met mijn sport triathlon wil ik aandacht vragen voor geestelijk zieke mensen en met de opbrengsten ‘Warme Baden’ te faciliteren.

Je staat aan de wieg van Stichting Warm Bad! Wij willen dat jouw donatie ten goede komt aan het goede doel. Daarom mag Stichting Warm Bad tijdelijk schuilen onder het dak van Beweegstudio Puur totdat Stichting Warm Bad op eigen benen kan staan en uitgroeit tot een prachtige organisatie om samen trots op te zijn.

Doneer nu! Stichting Warm Bad