Eindejaarstrail 2018

Al swipend op je telefoon schieten de foto’s voorbij op het beeldscherm. Allemaal een moment waarin we op een gemoedelijke en sportieve wijze het jaar afsluiten, genieten alle deelnemers voldaan na van een succesvolle tweede editie van de Eindejaarstrail. En dan merk je dat sport verbind! We liken, we delen en hashtaggen er op los. We willen niets liever dan het geluksmomentje die we deze ochtend samen met andere trailrunners hebben beleefd met elkaar delen.

Klein, gemoedelijk midden in de natuur en weer heerlijk ouderwets ter plekke inschrijven in een pittoresk buurtschap Giersbergen. ‘Back to basic!’

En dat zag je ook aan de handgeschreven borden bij het inschrijfloket.

De eerste editie van de Eindejaarstrail ontstond uit het organiseren van een activiteit voor het goede doel de RopaRun. Eibert de Koning lid van het RopaRun team, Albert van Dommelen van Trailrunners Brabant en Jeannette Smelt van Beweegstudio Puur staken de koppen bij elkaar om lowprofile het animo voor een eindejaarstrail af te tasten. Terwijl de groepen afgelopen jaar nog van start gingen vanaf de oprit van de familie Smelt, droeg de buurt het sportieve initiatief een warm hart toe door dit mooie initiatief te ondersteunen en de wei beschikbaar te stellen om alle lopers hartelijk te ontvangen. Je waande in een soort mini winterwonderland met het warme knapperende haardvuur van Landelijkgoed. Met de billen richting het haardvuur gekeerd en de handen warmend aan een warm bakje zwart goud, ontmoette vele trailrunners elkaar op de een na laatste dag van het jaar. De een schiet nog even de kleedruimte in, dat niet meer is dan een tent, die de dag ervoor weg geblazen is door de wind. Terwijl de ander de mooie T-shirts van Trailrunners Brabant bewonderd. Iedereen wacht rustig af totdat ze de stem van Albert door de megafoon horen schallen. Groep 2 van de lange afstand mag zich verzamelen! Opzwepende muziek dreunt er door de boxen. De niveaugroepen verzamelen zich voor de niet te missen Rønnør boog van Rønnør Eindhoven. Meer dan 300 lopers stonden te popelen om van start te gaan! Zin in een avontuurlijk rondje door de Loonse en Drunense Duinen om wat natuurgroen te snuiven.

Het ‘back to basic’, typeert het trailrun avontuur, echter zouden we nergens zijn geweest zonder onze GPS horloges en smartphones. Want de route was niet uitgezet met bewegwijzering, bordjes, lintjes of volgen van de routenummers op de paaltjes in het bos. De trailrunners liepen in groepen met een voorloper in een lang lint over de zandvlakte, bospaden, kammetjes en weide van de Loonse en Drunense Duinen. De voorlopers volgde het kruimelpad op hun GPS horloges. Ho!!! Even wachten.. Tussen het lopen door moest het geluksmomentje midden in de natuur worden vastgelegd voor later! Ondanks dat we ons midden in de natuur begeven, leven we in het digitale tijdperk en zijn we onlosmakelijk verbonden met de digitale wereld. Voor sommige van ons ging er een wereld open. Ben jij per ongeluk verdwaald!? GEFELICITEERD.. jij bent een echte avonturier, een survivor en bent niet zo maar van het padje te brengen! Of heb je stiekem gebruik gemaakt van wat hulplijnen zoals het knopje op je smartwacht ‘terug naar start’?

Terwijl de lopers zich onderdompelen in het winterlandschap van de Loonse en Drunense Duinen worden de liters erwten en tomatensoep van Pannekoekenhuis Heusden opgewarmd. Leden van het RopaRun team deelde gratis krentenbollen van Bakkersland en bananen en manderijnen van de Coop uit. Guitige kindersnoetjes verkochten loodjes voor het goede doel de RopaRun. Daar kun je echt geen nee tegen zeggen!

Daar komen de eerste lopers! Het ontvangstteam, bestaande uit vrijwilligers, verzamelen zich onder de boog van Rønnør met de goodiebags en blikjes Doubdle. Andre Lindhout gaat snel opzoekt naar de beste plek om mooie plaatjes te schieten van de arriverende lopers. Met gejuich, applaus en een trotse glimlach worden ze onthaald. Iedere trailrunner heeft een prachtige sportieve ochtend gehad. Een ochtend waarin het plezier, het samen sporten en beleven voor het goede doel hoog in het vaandel staat, daar waar het sporten op zichzelf een prestatie is en niet de afstand of de tijd die je neerzet. Wij willen alle lopers bedanken voor hun deelname en bijdrage voor het goede doel de RopaRun en wensen ze heel veel plezier met de goodies die mede mogelijk zijn gemaakt door Trailrunners Brabant, Pannekoekenhuis Heusden en Beweegstudio Puur.

Dank voor alle betrokkenen en vrijwilligers die op een waardevolle wijze hun steentje hebben bijgedragen.

Wij hopen iedereen weer van harte welkom te heten op de derde editie voor de Eindejaarstrail 2019!!! Schrijf alvast in je agenda:  zondag 29 december 2019

Ennnnn volg ons op social media. 😉 #Eindejaarstrail. Deel, like, hashtag en laat ons meegenieten van jullie gemaakte selfies.

Groetjes,

Eibert, Albert en Jeannette

 

Doneer nu! Stichting Warm Bad