Passie of perfectie?

Waar zou jij voor kiezen? Passie of perfectie? In de vooravond voor het nemen van een besluit of ik dit jaar of volgens jaar een full distance Ironman ga volbrengen maak ik een besluit op basis van twee woorden: Passie of perfectie.

Wat je moet weten over je gezondheid in de lente!

De lente staat voor de deur! Vele hebben er een fijne gedachte bij. Alles staat in bloei maar voor andere betekent het niezen, hoesten en proesten. Nee, ik heb het niet over het Coronavirus waar nu heel de wereld van in de ban is, maar over hooikoorts dat oh zo onschuldig is en toch heel naar kan zijn. Dit keer is Frederique Veltman als gastblogger aan het woord. Ze schreef een interessant blog over ‘wat je moet weten over je gezondheid in de lente!’ gebaseerd op de Chinese Geneeskunde.

De uitdaging van geduld hebben

Als gevoel en geweten niet op een lijn zitten kan het maken van een keuze nog wel eens knap lastig worden. In deze blog beschrijf ik de kunst van het geduld hebben en keuzes maken.

NK Veldrijden, Live if you will die tomorrow.

Eerder deze week kreeg ik de vraag: “Hoe kom jij in godsnaam op de startlijst van het NK Veldrijden te staan? Je hebt nog niet eens een veldwedstrijd gedaan!?” Nou dat is een mooi verhaal om te vertellen. Met de instelling ‘Live if you will die tomorrow’ had ik mijn zinnen gezet op een nieuw avontuur: Het deelnemen aan het NK Veldrijden. Met het motto: “Als je de lat maar hoog genoeg legt, kun je er altijd onderdoor fietsen.”

Kids Yoga, op zoek naar dat ene ‘uit-knopje’.

Wiebel, friemel, kriebel. De gedachten en gevoelens van kinderen kunnen zo op en neer springen. De onrust uit zich in het vele bewegen. Dat kinderen druk zijn en bruisen van de energie is kind eigen. Maar soms ben je af en toe op zoek naar het ‘uit’-knopje. Yoga for Kids leert je de rust in jezelf terug te vinden op een leuke speelse manier. Het bevordert je creativiteit, een diep gevoel van verbinding dat ten goede komt van je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Het is een manier om volledig te gronden in het hier en nu. Wil jij weten hoe de eerste les verliep. Lees dan deze blog!

“Mama gaat even lekker een dagje sporten.” Road to Ironman

In precies 11u bereikte ik de finish na 3,8 km zwemmen, 180,2 km fietsen en 42,2 km hardlopen te hebben afgelegd. Een pittig zwaar fietsparcours in genadeloze hitte om te eindigen met een marathon. De gevreesde marathon waarvan de voorbereiding in looptrainingen verwaarloosbaar was vanwege blessures. Uiteindelijk mag ik dan ook ontzettend trots zijn met de derde plaats in een sterke age-group 35-39. Een prachtig podium met atleten uit België en Duitsland waarvan de Hollandse glorie zeker niet mag ontbreken!!! 💯🇾🇪 Benieuwd hoe ik mijn eerste (full distance) Ironman heb ervaren? Lees dan de blog!

De laatste loodjes – Road to Ironman

Vorig jaar zomer besloot ik dan om te gaan trainen voor een hele triathlon. Een ultieme ervaring die een beetje sportliefhebber op zijn bucketlist heeft staan. Nu een jaar verder over nog minder dan een week sta ik op zondag 25 augustus aan de start bij de Ironman Vichy. Na de laatste halve Ironman in Zweden was deelnemen in Vichy in een keer onzeker.

“De erwtjes uit de pap 2” Road to Ironman – Vegan Switch

Eerder schreef ik een blog over “de erwtjes uit de pap 1”. Een blog waarbij ik startte met de Vegan Switch en een stapje verder ga in de voeding in voorbereiding van de hele Ironman Vichy. In deze blog ga ik verder op het onderwerp in. Wat Vegan nu eigenlijk is en de combinatie met duursport.

“De erwtjes uit de pap 1” Road to Ironman – Vegan Switch

In voorbereiding voor de hele Ironman ga ik een stapje verder. Niet alleen het trainen maar ook de voeding is een onderdeel van de voorbereiding op zo optimaal mogelijk aan de start te staan. Als Fittergy Sportvasten coach deel ik met jullie de komende dagen mijn ervaring van de 10-daagse Vegan Switch.

Het zomer element Vuur

Het is zomer! We worden weer heerlijk actief en gaan buiten wandelen, fietsen, uitstapjes maken en trekken meer de natuur in, daar waar de natuur ook volop in beweging is. Het element vuur is dan ook zichtbaar aanwezig. De zomer staat voor het element Vuur. Vuur breidt uit, straalt, is extravert en warm in het zomerseizoen. Iedereen heeft in meerdere en mindere maten de elementen van het seizoen in zich. Herken jij het Vuur-type in jezelf of iemand anders? Lees de blog voor de karakter eigenschappen en hoe we fysiek in verbinding staan met het vuur element.

Doneer nu! Stichting Warm Bad