Hoe belangrijk liefde en aandacht voor je kind is!

Hallo hippe bewuste ouders,

We hebben het druk en hebben soms het gevoel dat we soms op meerdere fronten te kort schieten. We willen onze kinderen alles kunnen geven wat hun hartje begeert. In deze vakantie periode gaan we onze tekorten van aandacht aan onze geliefden compenseren. Maar vergeet niet dat alles van tijdelijke aard is en ook alles maar een bepaalde houdbaarheid heeft. We werken om centjes te verdienen om leuke dingen met onze kinderen te doen of eerder dat onze kinderen leuke dingen kunnen doen en dat we het speelgoed kunnen kopen wat zo gaaf is als ‘zoethoudertjes’. Meer wist je dat het enige wat een kind echt nodig heeft;

‘liefde en aandacht!’

Vraag je eens af.. hoeveel tijd je daadwerkelijk besteed met je kind dat je echt oog en aandacht voor je kind hebt. Je luistert naar je kind wat ze te vertellen hebben, je echt oog hebben hoe ze in hun velletje zitten en waar ze behoefte aan hebben.

Naar een speeltuin gaan en toe kijken hoe leuk je kind speelt terwijl jij met je vriendin een kopje thee zit te drinken bij Monckeytown, noem ik geen aandacht voor je kind hebben.

Aandacht voor je kind is wanneer je ziet waar het kind behoefte aan heeft. Wat er omgaat in dat koppie.. Wij ouders zijn zo druk bezig met alle ballen hoog te houden dat we niet alleen onszelf voorbij lopen, maar ook onze kinderen onbewust meeslepen in de ‘rush’ van het leven. De lat wordt al maar hoger gelegd. Ook onze kinderen worden onbewust vanaf de geboorte aan de meetstok gelegd. Weet jij nog wanneer het eerste tandje door kwam, je kind kroop, zijn eerste woordjes, zijn eerste pasjes zetten of zindelijk was? Wanneer, zul je waarschijnlijk niet meer weten. Maar je weet wel nog ‘het moment’.

Wat je kind later gaat onthouden zijn ‘de momenten’. De momenten waarin je echt aandacht voor hem/haar had. Waarin je kind zich veilig, geborgen, gehoord en gezien voelt. Een kind en een volwassenen ervaart het geluk niet in dingen maar in momenten! Iedereen kan zich van die bijzondere momenten herinneren waarin je zo intens gelukkig voelde of je veilig, geborgen en gezien op het moment dat je het echt nodig had. Dat is toch ook wat je je kind wilt geven?

Het fundament van ons ZIJN wordt in onze kinderjaren gevormd.

Als jij als ouder je kind niet de aandacht geeft dat het nodig heeft, dan voelt het zich afgewezen en krijgt een onvoldaan gevoel. De kans is groot dat je kind ongewenst gedrag gaat vertonen om dat onvoldane gevoel van te kort aan aandacht en liefde te gaan vervullen. Kinderen zullen dit aandacht en liefde te kort gaan vervullen die eigen aan ze is. Het ene kind uit zich naar buiten door lastig, onhandelbaar of driftig gedrag te vertonen. Weer andere kinderen kunnen slaapproblemen krijgen of gaan bedplassen, hebben hoofdpijn of buikpijn.

Hoe we ons voelen, denken, doen wordt tijdens de kinderjaren gevormd. Het is zo ontzettend belangrijk om als ouder bewust er van te zijn dat liefde en aandacht het belangrijkste is wat jij je kind kunt geven.

Kinderen krijgen veel prikkels uit hun omgeving. Ook zij zijn zoekende en proberen een weg te vinden in wie ze zelf zijn, hun omgeving en de waarden en normen waar ze aan moeten voldoen. Niet alleen wij als volwassenen kunnen verdwalen in onze gedachtes en emoties maar ook kinderen hebben last van de zogeheten ‘monkey mind’. De gedachtes en gevoelens schieten als aapjes alle kanten op. Door bepaalde yoga oefeningen te doen ontstaat er weer rust in dat guitige koppie.

Met ouder en kind yoga kun je je kind dat veilige gevoel geven dat het okey is zoals je bent. Dat de dingen zijn zoals ze zijn. Je mag foutjes maken om er van te leren om vervolgens te kunnen groeien. Je mag jezelf zijn! Je hoeft niets te bewijzen. Je bent zoals je bent.

Met ouder en kind yoga ga je samen op ontdekkingsreis. Het is een mooie intense ervaring om de emotionele en fysieke band te versterken. Door bewust een uurtje samen aanwezig te zijn, te spelen, te lachen, te ontspannen en plezier te hebben, voelt je kind zich gezien, voelt het zich veilig en dat stimuleert de ontwikkeling en het zelfvertrouwen. Je leert elkaar te vertrouwen op een speelse en ontspannen manier. Jullie werken met kracht en souplesse en leren daarom op een speelse manier met elkaars grenzen om te gaan, grenzen aangeven en grenzen respecteren.

Doe mee met de ouder en kind workshop! De workshop is gericht op de interactie tussen ouder en kind en helpt het basisvertrouwen in elkaar te versterken. Samen met je kind volg je alle drie de lessen. De les is geschikt voor kinderen van 5 t/m 8 jaar.
Datum: zaterdag 22, 29, september en 6 oktober.
Aanvang: 9.00-10.00 uur
Deelname € 7,50 per les, ouder/kind.
Aanmelden: jeannette@beweegstudiopuur of het contactformulier.

Doneer nu! Stichting Warm Bad