Weten, doen en gunnen

Ik sta op het schoolplein te kletsen met mijn metgezellen, moeders die iedere dag hun kroos van school ophalen. Het onderwerp “het toekomen aan jezelf” komt dan ook geregeld aan de orde of anders gezegd wat we allemaal moeten doen. Want wat doen we veel op een dag! We wisselen de waslijst aan dagelijkse activiteiten uit in de overtreffende trap. En we komen tot de conclusie dat een yogales, een bezoekje aan de sauna, een etentje met vrienden ZONDER kinderen wel heel erg relaxt klinkt.

Maar waarom doen we de dingen niet, die we zo graag willen? Dan is het meestal het antwoord dat het gewoonweg niet in het schema past. De meeste moeders werken part-time. Op die ene vrije dag menen we alles te moeten compenseren in het huishouden. Als je erover nadenkt is dat eigenlijk maar raar. Waarom hebben we een vrije dag en gunnen we onszelf niet wat meer? Een vrije dag is toch bedoelt om wat meer tijd voor jezelf te nemen, ongestoord bezig zijn met je hobby, iets waar je energie van krijgt, waar je blij en happy van wordt en dat terwijl je het rijk voor je alleen hebt thuis. Of juist even lekker van huis gaan zonder dat je oppas hoeft te regelen. Want meestal voelen we ons ook nog bezwaard als we oppas moeten regelen voor wat quality-time voor onszelf.

Genieten van de rust en de ruimte die er is op je vrije dag.

“We weten allemaal wat we moeten doen, maar doen niet wat we weten.”

Eigenlijk is het heel simpel. Begin de dag met Me-Time! Je zult de rest van de dag op een hele andere manier ervaren.

Wil jij ook Quality-Me? Vanaf 23 oktober 2017 starten de lessen op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend. Zie lesrooster voor het aanbod.  Ja, ik wil graag deelnemen aan één van de lessen. Aanmelden.

Doneer nu! Stichting Warm Bad