Het zomer element Vuur

Het is zomer! We hebben weer energie om met z’n allen er meer op uit te trekken. We worden weer heerlijk actief en gaan buiten wandelen, fietsen, uitstapjes maken en trekken meer de natuur in, daar waar de natuur ook volop in beweging is. Het element vuur is dan ook zichtbaar aanwezig. Vuur breid uit, straalt, is extravert en warm in het zomerseizoen. De Chinese Geneeskunde werkt met de 5 elementen van het seizoen: vuur (zomer), aarde (nazomer), metaal (herfst), water (winter) en hout (lente). Iedereen heeft in meerdere en mindere maten de elementen van het seizoen in zich. Het zijn niet alleen karakter eigenschappen die de 5 elementen typeren maar ook fysiek staan we in verbinding tot deze elementen.

Het vuur-type

Het vuur-type in balans

Dit is het seizoen van het element Vuur. Het Vuur-type is – als alles in evenwicht is – levendig en actief, charismatisch, expressief, optimistisch, vol vertrouwen, empathisch, assertief, wilskrachtig, toegewijd en enthousiast. Verder zijn de vuur-types hartstochtelijk, gepassioneerd, sprankelend, dynamisch, vitaal en beheersen leiderschapskenmerken. Vuur verbindt man en vrouw door passie en zorgt ervoor dat ze met elkaar kunnen versmelten.

Te veel vuur

Mensen met te veel vuur worden onrustig in hun hoofd, gaan snel praten en zijn altijd in beweging. Echter hebben ze daar zelf meer last van dan hun omgeving. Ook kunnen vuur-types impulsief reageren. Men kan moeilijk tegen zwijgen en stilte. Men kan last hebben van hartkloppingen en slapeloosheid. Wanneer er te veel vuur is en dus niet binnen de perken blijft, wordt het onbeheersbaar. Er ontstaat verlies van identiteit en het vermogen om het ik en de ander te onderscheiden. Gezondheidsproblemen steken de kop op waaronder uitdroging, een verstoorde bloedsomloop en instabiliteit van de geestelijke vermogens.

Te weinig vuur

Te weinig vuur kan resulteren in futloosheid en gebrek aan energie en inspiratie. Er is geen enthousiasme of plezier. Hierdoor kan er een neiging zijn tot depressiviteit. Denk hierbij aan burn-out (uitgeblust). Er gebeurt niets. Het leven kan een vicieuze cirkel worden zonder inzichten.

Herken jij het Vuur-type in jezelf of iemand anders? Doe dan mee met de zomerworkshop op zondag 23 juni. Een middag vol met herkenning, tips en Yin Yoga gericht op de mediranen om het vuur-element in balans te houden. Hoe weet je nu welk element bij jou overheerst? En welke conflicten tussen de elementen jouw systeem domineren en je gezondheid verstoren? Bovenstaande samenvatting is daarvoor te kort. Een goede reden om je op te geven voor de workshop serie ‘de 5 elementen’.

De workshops serie bestaat uit 5 bijeenkomsten. Het thema van iedere workshop is het element van het seizoen. Zondag 23 juni staat het element Vuur centraal.

7 september thema Aarde

26 oktober thema Metaal

11 januari thema Water

21 maart thema Hout

Locatie: Giersbergen 19, Drunen

Aanvang 14.00u Duur: 2,5 uur

Kosten: €150,- pakket, €40,- per workshop

Hebben wij je interesse gewekt? Lees ook eerder geschreven blog ‘Waarom Yoga en acupunctuur een goede match zijn‘.

Meer informatie of wil je je opgeven voor de workshop(s) neem dan contact met ons op via het contactformulier.

De workshop wordt gegeven in samenwerking met Puur acupunctuur Heusden.

Doneer nu! Stichting Warm Bad