Sportbuddy “Whatever it takes”

Heb je ook een sportmaatje? Hij of zij is je sportmaatje in crime. Het is lachen gieren brullen. Bloed, zweet en tranen. Elkaar tijdens het sporten afmatten. Een tandje bijzetten om niet onder te doen voor de ander. Elkaar uit de tent lokken. Oppeppen. Je verhaal kwijt kunnen om daarna volle bak er tegen aan te gaan.

Onlangs kreeg ik een appje:

“He sportmaatje, doe je mee met de halve marathon in Drunen?”

Pfff… Ik voelde hem al aankomen. Even kijken hoe ik het allemaal gepland krijg, want mijn agenda staat aardig vol met activiteiten en het is ook fijn om in het weekend tijd door te brengen met mijn gezin. Want oh ja, ik ben ook nog moeder van drie kinderen. Al met al zat ik al een beetje in de vooruitschuif modus om me nog niet vast te leggen en het nog even in het midden te laten.

Het zou dan mijn tweede halve marathon worden. De herinneringen aan mijn eerste halve marathon zijn als de dag van gisteren. Mijn voorbereidingen waren destijds niet optimaal. Ik kwam zwaar uitgeput als eerste dame over de finishlijn. Want tijdens de race was het “no merci” met als gevolg dat ik de dagen erna goed ziek was en bijna een jaar lang mijn hardloopschoenen aan de kant heb gegooid. Ik zal dit moment nooit meer vergeten want langs de finishlijn stond mijn sportmaatje Rik Voet me aan te moedigen. Wat was ik blij dat ik een bekend gezicht zag langs de finishlijn. Met datzelfde sportmaatje ga ik nu over anderhalve week de halve marathon in Drunen lopen. We zijn met hardlopen aan elkaar gewaagd, dat bleek wel toen we als groentjes voor de eerste keer aan een 45 km trailrun gingen meedoen. Als een stelletje malloten hebben deze 45 km volbracht.

De peptalks gingen al over en weer via de telefoon, van streeftijden per kilometer naar gemiddelden. Hé maar luister eens even, zeiden we tegen elkaar: “we doen het niet voor minder dan onze beste tijd.”

“We gaan kotsend over de eindstreep!”

zeiden we grappend tegen elkaar, wetende dat de kans groot is dat we ons dan letterlijk ook zo voelen. Zo niet…….dan hebben we waarschijnlijk de grootste lol gehad.

Voordelen van een sportmaatje:

  • Jouw maatje weet je te stimuleren om met je luie reet van de bank te komen en zorgt ervoor dat jij je sportkleren aan hebt voordat je er erg in hebt. Want je wilt je sportmaatje toch niet teleurstellen. 😉
  • Je hebt aan een half woord genoeg, vooral heel handig als je niet meer kunt praten.
  • Jullie weten beiden waarvoor je het doet en hebt vergelijkbare doelen.
  • Je sportmaatje heeft een vergelijkbare conditie of iets beter.
  • Je sportmaatje weet je altijd te motiveren. Jullie hebben vergelijkbare humor en door plezier te hebben tijdens het sporten houd je het langer vol.
  • Je sportmaatje moedigt je aan ook wanneer je het liever opgeeft.
  • Oh ja..”When you train like beast, you look like a beast”. Who cares.

Doe jij ook mee vrijdag 6 april van 20.00-21.00 uur met de Buddy work-out? Tag je sportmaatje en geef je op voor de buddy work-out. De opbrengst van het inschrijfgeld gaat naar het goede doel de RopaRun. Deelname €7,50 p.p.

Ja, ik schrijf me in voor de Buddy work-out op vrijdag 6 april!

Doneer nu! Stichting Warm Bad